hasg.jpg

BİRİNCİ SAYFA
İKİNCİ SAYFA
BABA SAYFA
BİLGİ REYONU
BİRİNCİ BİLGİ SAYFASI
İKİNCİ BİLGİ SAYFASI
E-TiCARET BiLGiLERi
e-ticaret SANAL MAĞAZASI NASIL AÇILIR.
SANAL MAĞAZA REKLAMI
BiZE YAZI YAZIN
SİZİN YAZILARINIZ
TEMMUZ SAYFASI
ÜRÜN RESİMLERİ
FERAHLATAN RESiMLER
DOST SiTELER
KÖŞE YAZILARI
MAKALELER
DİN NEDİR
MAKALELER 3
KAZA NAMAZI NASIL KILINIR
HOCAMIZ BUYURDULAR Kİ
ANA SAYFAM DI

BiZE YAZI YAZIN


BİZE YAZI YAZIN

İlan vermek, aktif pazarlama ve site tanıtımı gibi çalışmalar ikinci derece yada önemsiz çalışmalar değillerdir. Aksine en az bütçe ile mağazanıza en çok müşteriyi yada ilgiyi çekme araçlarıdır.

Birçok firmanın doğru yapmamaktan yada iyi planlamamaktan kaynaklanan başarısız kampanyalarına şahit olabilirsiniz. Halen de milyarlarca liranın harcandığı fakat sonucu hiçde iç acıçı olmayan birçok kampanya yapılmaktadır.

Eğer harcamalarınızı düşürmek ve pahalı olmayan tanıtım yöntemlerine başvurmak isterseniz size birkaç önerimiz olacak;

--Eğer varsa her türlü bedava reklam olanağını değerlendirin. Zaman zaman gazetelerin verdiği bedava ilan alanları, varsa fiziksel dükkanınızın görülen yerleri, arabanız, otopark, firma içi kullanılan malzemeler, firmanıza ait kartvizit, antetli kağıt vb.

--Sektörel dergiler daha ucuz reklam alanları içerirler. Buralardaki listelere girmek eğer bu dergi hedef kitlenize ulaşıyorsa çok daha efektif sonuçlar verecektir.

--Sitenize ilişkin broşürlerden bir kısmını sürekli yanınızda taşıyın. Ziyaret ettiğiniz yerlere mutlaka bırakın. Ziyaret ettiğiniz yerlerde mesaj yada duyuru panoları var ise oraya mutlaka iliştirin.

--Siteniz ile ilgili gelişmelerden basını haberdar edin. Basın genel kabul görecek geçerlilikte sizden gelen bilgileri haber yapabilecektir.

--Hedef kitlenize yönelik fuar ve seminerlere katılarak toplu erişim imkanını yakalamaya çalışın. Bu tip katılımlarınızda olabildiğince çok kişiye broşürlerinizi iletmeye çalışmalı, görüştüğünüz kişilerin kartvizitlerini almalısınız.

--Bölgenizdeki ticaret odası yada üye olduğunuz oda ile irtibata geçin. Onların duyuru kanallarından faydalanmanın yollarını öğrenin. Konunuz ile ilgili varsa dernek, birlik vb. faaliyetlere katılın ve katılımınızın sürekliliğini korumaya çalışın.

--Her türlü yazışmanızda yada her türlü firma standart dokümantasyonunda firma adınızın, telefon numaranızın ve web adresinizin olmasına özen gösterin.

-- Arabanıza zarar vermeyecek şekilde sitenizin adresini arabanızın görünebilir bir yerine koyabilirsiniz. Eğer okul kitabı satıyorsanız öğrencilerin reklamınızı görebilecekleri yerlere park etmeyi deneyebilirsiniz.

Yukarıdakine benzer birçok faydalı reklam fikrini şirket içi yapacağınız toplantılarla ya da arayıcı düşünme çalışmaları ile bulabilirsiniz.

1992-hacilar-geldi.jpg

Büyük işler küçük adımlarla başlar

Sevgili okurlarım;
İlk yazım olması dolayısıyla hepinize merhaba demek istiyorum.
Kendimden bahsetmek gerekirse, adım Hasan Güler 1947 doğumluyum. Halen bir ithalat ihracat firmasında çalışmaktayım.
Bu sitede niye yazıyorum sorusuna gelince; araştırma yapmayı, bilgi edinmeyi sevmem ve bu merakımı da sizlerle paylaşmak isteyişimdir.
Özellikle kariyer yönetimi, iş bulma olanak ve teknikleri gibi konularda bu bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
İnsan kaynakları yönetimi konusunda sizlerden gelecek soruları da burada yanıtlamaya çalışacağım. Her türlü sorunuzu

hasan@hasanguler.com

adresimi kullanarak bana ulaştırabilirsiniz.
Akla gelen ilk soru hep şu olmuştur: Neden İnsan Kaynakları Yönetimi vardır ve, nasıl ortaya çıkmıştır?
Artık çevremizde hangi iş alanlarına ve sektörlere bakarsak karşımıza bir İnsan Kaynakları Yönetimi çıkıyor.
Bunda amaç, işin daha verimli ve iyi olabilmesini sağlamak, çalışan – işverenin beklentilerini belirlemek, gelecek için yeni atılımlar yapmaktır.
İşte bu nedenle karşımıza hep İnsan Kaynakları Yönetimi ( İKY) çıkmaktadır.
Bu bağlamda öncelikle bir İnsan Kaynakları Yönetiminin tanımını yapmak ve bir profil çizmek gerekir.
Tarihsel Süreç
Personel Yönetimi, üretimin Sanayi Devrimi ile birlikte topraktan makinelere yönelmesi ve bunun sonucu yaşanan değişimler sonucu birtakım ihtiyaçların ortaya çıkmasıyla belirmiştir.
Tarih içinde ilk personel bölümü, tutulan kayıtlarla ortaya çıkmıştır.Bu kayıtları; personelin işletmeye giriş ve çıkış tarihleri, özgeçmişleri, ücretleri, yaptıkları işler, raporları belirliyordu. Günümüzde de bu kayıtların tutulması sigorta - tazminat, insan kaynakları, eğitim, performans değerleme, kariyer yönetimi gibi kavramlarını beraberinde getirmiştir.
Ayrıca gelişen teknoloji , artan rekabet ile nitelikli personel alımını da arttırmıştı.
1980 lerden sonra ihtiyaçların değişmesi ve artmasıyla birlikte birçok değişme yaşandı ve personel yönetimi adını İnsan Kaynakları Yönetimi ne bıraktı.
Tarihsel süreç içerisinde Personel Yönetimi ile İnsan Kaynakları Yönetimi arasında farklılıklar olduğu gözlenmiştir.Bunlar:
Personel Yönetimi işe yönelik iken, İnsan Kaynakları Yönetimi insana yönelmiştir.
Personel Yönetiminde insan bir maliyet unsurudur. İnsan Kaynakları Yönetiminde ise insan değerlendirilmesi ve geliştirilmesi gereken bir unsurdur.
İnsan Kaynakları Yönetimi, Personel Yönetimini de içine alan bir çalışma biçimidir.
Personel Yönetiminde daha çok ast üst ilişkisi bulunur. İnsan Kaynakları Yönetiminde ise yönetici olma zorunluluğu yoktur, çalışma içindeki ve performansa uygun nitelikteki herkes vardır.
Personel Yönetimi kısa süreli işlerle ilgilenirken İnsan Kaynakları Yönetimi uzun vadeli çalışmalar yapar.